Mona med vänner

Mona Johanssons har bluesen i grunden men drar sig ibland åt andra håll inom americana. Rytmik och dynamik är för henne viktiga ingredienser i uttrycket och är ett särskilt kännetecken. Lika viktigt är de nakna uttrycksfulla balladerna där Monas sång står i centrum. Hennes shower innehåller en mix av traditionella bluesballader, soulklassiker och egna sånger. Hon har och har haft samarbeten med ett flertal fina musiker i sina shower. Här presenteras några av dom.

Christer Lyssarides är en lysande instrumentalist som med sitt känsliga, suggestiva gitarrspel nästan omärkligt bygger upp och understödjer uttrycket och den musikaliska kärnan i allt han befattar sig med. Christer som är grundare, och tidigare medlem i grupper som Tiny Island och Yonder, har turnerat och deltagit i skivinspelningar med en rad artister såsom Eric Bibb, Cyndee Peters, Robert Hill och Johan Rothstein. Samarbetet med Christer har beskrivits som suggestivt och dynamiskt och tillsammans har de hittat ett helt eget sätt att uttrycka amerikansk roots and blues. Christer har också stått för en större del av arrangemang och produktion av Monas kommande album.

Martin Sörbom är en gitarrist med mycket energi och uttryck. Gitarrspelet är starkt inspirerat av flamenco och irländsk musik. Martin har i många år haft ett nära och framgångsrikt samarbete med Jon Ben Burger. Monas samarbete med Martin är nytt och har uppskattats mycket av publiken.

Robert Ivansson, kontrabas, är en lysande basist med en lång meritlista av samarbete med artister som Magnus Uggla, Max Schultz med många flera. Robert och Monas samarbete är också nytt och känns spännande.

Tillsammans med sonen Viktor Johansson, sångare, gitarrist och låtskrivare, har Mona haft konserter där de presenterar deras egna sånger. Där har stämsång och uttryck fått vara i starkt fokus. Samarbetet har inspirerat de båda att arbeta med det egna låtskrivandet.

Björn Gideonsson, trummor, har många gånger fått förstärka Mona när hon spelar med fullt band. Björn är en av de bästa och mest rutinerade bluestrummisar i Stockholm. Björn är också med på Monas kommande album.

Ralph Youngblood, också en fin basist, har både förstärkt Monas band på konserter och framför allt på det kommande albumet.

Under hösten 2017 kommer ett nytt album med soul- och blueslåtar.

 

För bokning se Kontakt