Blues och Poesi

Blues and poetry is an act where the poems are in Swedish and therefor presented in Swedish here.

Gunnar Ekelöfs ord ”Att söka sin lycka” ur dikten En levnadsbeskrivning är temat i denna finstämda och musikaliska föreställning. Kärlek möter svek, mörker blandas med ljus och lycka med sorg i en mix av poesi, traditionella bluesballader, soul-klassiker och egna sånger.

Med Christer Lyssarides, gitarrer, Bobo Eriksson, recitering/poesi, och Mona Johansson, sång och gitarr.

Christer Lyssarides är en lysande instrumentalist som med sitt känsliga, suggestiva gitarrspel nästan omärkligt bygger upp och understödjer uttrycket och den musikaliska kärnan i allt han befattar sig med. Christer som är grundare, och tidigare medlem i grupper som Tiny Island och Yonder, har turnerat och deltagit i skivinspelningar med en rad artister såsom Eric Bibb, Cyndee Peters, Robert Hill och Johan Rothstein.

Bobo Eriksson, från södra Dalarna, kallar sig själv ”coverpoet”. Med stor inlevelse reciterar han kända dikter av äldre svenska poeter. Bobo framför även en och annan egen dikt som t ex den vackra ”Krogen i skogen”.

Mona Johansson är en färgstark sångerska med rötter i både svensk och amerikansk musiktradition. Med en röst som påminner om 1930-talets bluesdrottningar har hon ett starkt uttryck där orden väger lika tungt som musiken. Mona har ett rytmiskt gitarrspel men växlar gärna över i stilla lågmäldhet, som i den egna balladen Chased By Shadows, där hon sjunger ”… love will come back again”.

Copyright © 2024 MoJo Music | My Music Band by Catch Themes